Vad är tätskikt?

 

Tätskikt är precis som det låter, ett tätande byggmaterial. Tätskikt används för yttertak, våtrum eller annan del av byggnad (som terrass eller p-däck) där det är ytterst viktigt med fukt- eller vattenskydd.

Tätskiktets uppgift är att se till att fukt aldrig kommer i kontakt med känsliga ytor och material. Trots att man valt ett tätskikt av högsta kvalitet kan det ändå uppstå problem om det inte monteras professionellt. När det gäller tätskikt får det inte bli fel, därför ser vi alltid till att våra erfarna och kunniga montörer utför allt arbete från början till slut. Vi tar tätskikt på allvar.

Tätskikt, Takpapp, takläggning

Fukt/vatten


Alla material som inte tål fukt eller vatten bör alltid skyddas med ett tätskikt. Vid tätning av tak, terrasser och p-däck måste man ta hänsyn till fukt som kommer både inifrån och utifrån. Med Wicote som partner är fukt inte längre ett problem. Tätskikt kan också användas för att hålla kvar vatten och andra vätskor i
t ex pooler, dammar och under bensinstationer.

Typer av tätskikt


Idag finns det en uppsjö av tätskikt i form av papp-, duk- och flytande tätskikt samt tekniska dukar. Vi hjälper dig välja rätt tätskikt och typ av fabrikat med hänsyn till funktion, underlag samt inre och yttre slitage. Med rätt tätskikt får du en långsiktig lösning och behöver varken oroa dig för läckage eller fukt.

Certifierade


Hos oss får du en kunnig och pålitlig leverantör. Vi är auktoriserade av både TiB (Tak- och tätskiktsentreprenörernas branschorganisation) och våra leverantörer. Våra tätskiktsmontörer får kontinuerligt kompetensutveckling. Samtliga är certifierade för heta arbeten enligt Svenska Brandskyddsföreningens säkerhetsregler.

Våra områden


Tak

Vi är specialister på tätskikt för låglutande tak och erbjuder kompletta taklösningar.

Terrass

Vi ser till att din terrass får en solid grund med hjälp av innovativa tätskiktslösningar.

Pool

Vi erbjuder platssvetsade tätskiktslösningar med poolduk för inom- och utomhuspooler av alla storlekar och former.

P-däck

Som experter på vattenavskiljning vet vi vad som krävs för tätning av p-däck och betongkonstruktioner.

Specialområden

Vi erbjuder bl a tätskikt för läckage från soptippar, bensinstationer, septiktankar och separationsskikt mot bl a radon.

Kontakta oss


Om du har några frågor under pågående arbete lönar det sig alltid att ta direktkontakt med någon i vår kunniga personal ute på arbetsplatsen.

Integritetspolicy

Offertförfrågan